Finance pro podnikání

Jistě každý z nás zná bankovní instituce. Klasické banky si získaly velice brzy své místo na slunci, především díky tomu, že se na ně klienti mohli spolehnout, mohli si tam zajít a všechno vyřídit. Také jejich služby nebyly nikdy zadarmo. Jenomže doba se mění, internet je k dostání nejenom v počítačích, ale také na mobilech a lidé chtějí všechno hned a většinou to dostanou. Proto se v posledních letech mění i tento systém, místo toho, aby se zpřísňoval, i přesto, že některá pravidla se musí dodržovat, protože jsou předepsána ČNB, si volí různé společnosti různou cestu a banky zůstaly tak nějak samotným činitelem.

trezor

Máte problém a víte, že v bance nezískáte peníze? Přesně v takových případech se ocitlo nejenom mnoho lidí, ale také mnoho podnikatelů. Co si počít? Máte záznam nebo nízké daňové přiznání, což neodpovídá hodnotovým tabulkám banky a tak vás odmítli? Jak získat alespoň nějakou půjčku? A právě v ten moment vstupuje do hry nebankovní sféra. Nebankovní společnosti poskytují takzvané nebankovní hypotéky.

Pro podnikatele vymysleli různé druhy půjček a zároveň úvěrů. Ten nejznámější je samozřejmě hypotéka, kterou si zajistíte tím, že dáte nemovitost do ručení. Z ní získáte určitá procenta například 50 – 70% z její hodnoty jako půjčku. Pak už se jen vypočítají splátky a bere se na vědomí počet splátek, proto je potřeba znát dobu splatnosti, která může být nastavená nejdéle na 30 let.

vysoké paneláky+

Tímto způsobem funguje americká hypotéka bez dokládání příjmů Nebankovnihypoteky.

Peníze však podnikatelé mohou využít jakýmkoliv způsobem, ale samozřejmě v rámci podnikání. Nesmí je investovat do soukromých potřeb, ale pouze do firmy, podnikání nebo živnosti.

V případě soukromých společností nemusíte ani složitě dokládat své příjmy. Tolerují i nízká daňová přiznání na konci roku. Pomohou i firmám, které se teprve rozjíždí nebo naopak, které končí a potřebují někoho vyplatit.